Hitte! Huurders starten kort geding tegen Ymere

In sommige woningen wordt het ondraaglijk warm. Zo is er een huurwoning op IJburg waar het in huis zo warm wordt (in de winter en in de zomer) dat Klaas en Willy letterlijk fysieke klachten en ongelukken krijgen door hun ‘hittewoning’. Zij spannen nu een kort geding tegen verhuurder Ymere aan.

!WOON staat de bewoners bij in de onderhandelingen met Ymere. Helaas mocht dit tot dusver niet baten en is er nog steeds geen oplossing. Ymere vindt het geen gebrek, de huurders moeten het zelf maar oplossen. Klaas heeft deze woning toegewezen gekregen omdat hij in een rolstoel zit. Samen met de buren spannen deze huurders nu een kort geding aan. Bekijk hier een interview met Klaas en Willy.

Hitte huurwoning

Ernstige overlast

Dit is overigens niet de eerste keer dat huurders van IJmere onmin hebben over de de hitte in hun woning. Zo deed eind 2018 de Huurcommissie een uitspraak over een woning in een complex op IJburg. De huurprijs is daar verlaagd vanwege een gebrek categorie C: ernstige overlast van warmte doordat daartegen geen technische voorziening is getroffen. De woningen die zo heet worden zijn vaak relatief nieuw, met grote ramen en zonder zonwering. 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief