HYA op excursie

Elk jaar gaat Huurders Ymere Amsterdam op excursie met de leden. Ook in 2019: lees over een heerlijke dag op 8 juni 2019.

Om half negen stond het halletje van het kantoor van HYA al vol met deelnemers. Het weer was een beetje druilerig en deze ruimte bood beschutting tegen de nattigheid. Stipt negen uur was de bus van de firma Oostenrijk gevuld en konden we op pad. Deze keer geen dubbeldekker omdat het aantal deelnemers minder was dan voorgaande jaren.

Over de Vecht

Rond tien uur arriveerden we bij de boot waarmee wij een stuk over de Vecht gingen varen. Koffie met gebak en de lunch werden aan boord geserveerd. Buiten zitten was geen optie vanwege de regen maar gelukkig had de boot grote ramen zodat iedereen de prachtige tuinen en huizen aan de Vecht goed kon zien. De schipper gaf uitleg over wat er aan ons voorbij trok.

Paleis Soestdijk

Om 1 uur meerden we weer aan en vervolgens bracht de bus ons naar de ingang van het park om Paleis Soestdijk. Het was een stukje lopen naar de ingang en daar stonden de diverse gidsen al op ons te wachten voor een uitgebreide rondleiding door het gebouw. Met 15 personen per groepje was het overzichtelijk. In de Orangerie wachtte daarna een borrel met heerlijke hapjes. Degenen die dat wilden konden nog een wandeling door het fraaie park maken. Op de momenten dat we uit de bus waren was het veelal droog gelukkig. Letterlijk tussen de hoosbuien door.

Tot slot vertrokken we naar De Witte Bergen voor een buffetdiner en rond negen uur stond de bus weer op de Nieuwezijds.

Tekst: Renske van Bemmel, beeld Tatyana Rudenok

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief