Maak een punt van huurrecht

In de brochure Punt van de Huur 2022 staat veel basiskennis over huren en huurrecht. Deze brochure van !Woon is nuttig voor alle actieve huurders en leden van bewonerscommissies.

De woonlasten in Nederland zijn hoog. De gemiddelde huurder betaalt al snel een derde van het inkomen aan huur. Op een uitzondering in 2021 na stijgen de huren al jaren harder dan de inflatie. Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs dankzij het opgerekte puntenstelsel. Reden te meer om goed gebruik te maken van de rechten die er zijn. Deze brochure van Stichting !Woon is gericht op Amsterdam en bedoeld als hulp voor beroepskrachten, vrijwilligers en geïnteresseerde bewoners.

Huurders adviseren

Want ook in deze overhitte woningmarkt hebben huurders rechten en vele Amsterdammers maken elk jaar met succes gebruik van hun mogelijkheden. Deze brochure is een hulp om huurders te adviseren over onderhoudsgebreken, de hoogte van hun huurprijs, de redelijkheid van een voorgestelde verhoging en de bijkomende kosten. Het kan huurders helpen om hun huur minder snel te laten stijgen, te bevriezen of in sommige gevallen zelfs te verlagen. Ook kan het een prikkel zijn voor de verhuurder om het onderhoud op tijd uit te voeren.

Ook als je bekend bent met het huurrecht huurrechten

De brochure is ook bedoeld voor mensen die de regels al kennen, want er is het nodige veranderd. De regels voor tijdelijke contracten, de puntentelling, verlaging van all-in huren, het voorschot op de servicekosten en het percentage verlaging bij onderhoudsgebreken zijn het afgelopen jaar aangepast. De energieprestatie heeft het energielabel vervangen in de puntentelling.

Lees de brochure Punt van de huur 2022

 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief