Meld je vocht en schimmel probleem

De gemeente Amsterdam, de AFWC, GGD Amsterdam en stichting !Woon slaan de handen ineen voor de aanpak van schimmel en vochtproblemen in huurwoningen in Amsterdam. Met de gezamenlijke schimmelaanpak moeten de problemen sneller en adequater opgelost worden. Na een melding is het streven dat binnen twee weken een vakman langskomt en woningcorporaties gaan beter controleren of maatregelen ook echt geholpen hebben.

Een muffe geur, vochtige muren en vooral: zwarte schimmelvlekken op de wanden. Veel Amsterdamse woningen hebben ermee te maken. Harde cijfers ontbreken, maar instanties constateren de afgelopen jaren een toename van meldingen. Tijdens het recent gevoerde woonprotest in Amsterdam Noord ‘bevries de huren van bevroren huurders’ was schimmel en vocht ook een belangrijk punt.

HYA juicht toe dat Erik Gerritsen, Voorzitter Directieraad Ymere, huurders oproept meldingen over schimmel en vocht direct te maken bij de corporatie en indien je er als huurder niet uitkomt, hem zelf een mail te sturen.

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief