Samen in actie tegen verhuurderheffing

Deze maand maakt woningcorporatie Ymere ruim 86 miljoen euro aan huurdersbelasting over aan Den Haag. Waarom? Omdat Nederland het enige land ter wereld is dat belasting heft op de verhuur van sociale huurwoningen. En daar zijn de huurders en al die woningzoekenden de dupe van. Dat is gewoon niet meer uit te leggen. De corporatie komt nu samen met huurderskoepels in actie.

We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar de huurderskoepels (waaronder HYA) en Ymere strijden samen tegen de verhuurderheffing. Ymere betaalt dit jaar 86 miljoen euro huurdersbelasting! Daar kun je ook ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen van bouwen. #wooncrisis

Schaf de vehuurderheffing af

We leven in een tijd waarin woningzoekenden soms tien jaar of langer wachten op een betaalbaar huurhuis. Laat ons daar wat aan doen. Schaf de verhuurderheffing af! Dan kunnen er nieuwe, betaalbare huurhuizen worden gebouwd. Dan kan Ymere beter: renoveren, verduurzamen, onderhouden en de huren betaalbaar houden.

De rekeningen uit Den Haag blijven komen. En ze worden iedere keer hoger en hoger. Dit jaar is het 86 miljoen euro. Zullen we dat volgend jaar gewoon niet meer doen? Laat Ymere met dat geld helpen de wooncrisis op te lossen.

Tweets met filmpjes

Zie hieronder tweets van Ymere. In het bovenste filmpje komt de voorzitter van de SHY, Wilma van Lijf, aan het woord. Daaronder hoor je de directeur van Ymere: Karin Laglas.

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief