Tijdelijk Noodfonds Energie – heeft u recht op een bijdrage?

Om mensen te helpen die in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. Huishoudens die van een “bepaald minimum” moeten rondkomen, kunnen een beroep doen op dit noodfonds. Lees hier of u er recht op heeft en vertel ook over dit noodfonds aan uw buren.

Wie kan steun aanvragen bij het Noodfonds Energie?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:
Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 3.794 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.

  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Over welke periode kunt u geld aanvragen?

Vanaf dinsdag 7 februari 2023 is een aanvraag in te dienen om een tegemoetkoming te krijgen over de maanden oktober vorig jaar tot maart dit jaar, dus over: oktober 2022 tot en met maart 2023.

Hoeveel steun krijgt een huishouden uit het Noodfonds?

Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. De steun uit het Noodfonds is als volgt:

Steun Noodfonds
Inkomen
(% van het sociaal minimum)
Noodfonds betaalt deel van de energierekening
tot 160%boven 10% van het bruto-inkomen
160 – 200%boven 13% van het bruto-inkomen

Hoe aanvragen?

Informatie over de aanvraag is te vinden op noodfondsenergie.nl.

Via deze pagina van geldfit.nl krijgt u meer uitleg en kunt u een check doen of u in aanmerking komt. Ook hebben zij een hulplijn voor als u er niet uitkomt: 0800-0550


Lees ook: Noodfonds Energie zet niet-digitale oudere buitenspel

 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief