Wilma van Lijf is ridder in de orde van Oranje Nassau

Op 26 april 2023 kreeg Wilma van Lijf een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze prachtige onderscheiding is haar opgespeld door de burgemeester van Almere: Hein van der Loo. Zij kreeg de onderscheiding vanwege haar tomeloze en krachtige inzet voor de huurders. Dit doet ze al vele jaren als voorzitter van Huurders Vereniging Almere (HVA). En daarnaast was ze tot voor kort voorzitter van de Samenwerkende Huurdersorganisaties Ymere (SHY). 

De lintjes worden traditioneel op de dag voor Koningsdag uitgereikt. Ze gaan naar mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving, tijdens een bijeenkomst waar ook familie en vrienden bij aanwezig zijn.

Er waren 17 andere mensen die in Almere een lintje kregen. Zij werden allen benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Wilma was dit jaar de enige Almeerse Ridder.

Heel SHY is trots op haar oud-voorzitter en kan niet anders zeggen dan: totaal terecht! Deze vrouw betekent enorm veel voor de huurders en haar inzet is groot en onbaatzuchtig.Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief