Ymere over forse stijging vastrecht van stadsverwarming: de rekening komt niet bij bewoners van een sociale huurwoning te liggen

Veel woningen van Ymere gaan of zijn al van het gas af. In plaats van gas worden woningen aangesloten op stadswarmte. Maar stadswarmte blijkt voor veel huurders nu een duur alternatief te zijn door de sterk gestegen vastrechttarieven van warmteleverancier Vattenfall. Ymere heeft de afspraak gemaakt dat huurders niet duurder uit zouden zijn bij stadswarmte. Daarom gaat de corporatie nu in gesprek met de gemeente en Vattenfall. De directievoorzitter van Ymere belooft dat de rekening niet bij huurders komt te liggen. Dat laat Ymere in een persbericht weten:

“Sociale huurders die recent zijn overgestapt op stadswarmte mogen niet de dupe worden van de sterk gestegen vastrechttarieven die energiebedrijf Vattenfall nu in rekening brengt”. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van woningcorporatie Ymere. “Dat was de afspraak die we met elkaar hebben gemaakt. Er komt hoe dan ook een oplossing. Een ding weet ik zeker: de extra prijsverhoging komt niet op het bordje van sociale huurders.”

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief