Actief in je buurt? Kom naar de dag van de bewoner!

Op 25 november organiseert kennisnetwerk Renda de ‘Dag van de bewoner’. Voor bewoners die zich inzetten voor hun buurt, bijvoorbeeld als onderdeel van een bewonerscommissie of buurtinitiatief, is deze dag gratis toegankelijk. Ben jij een actieve bewoner? Zet jij je in voor je buurt? Wil jij meer inspiratie opdoen hoe je medebuurtgenoten kunt betrekken? Meld je dan snel aan door op deze linkt te klikken.

Jij wilt het beste voor jouw buurt. Een buurt die leefbaar is, waar mensen zich welkom voelen, waar mensen elkaar kennen en helpen, en waar iedereen zich thuis voelt. Hele mooie gedachtes, maar in de praktijk niet altijd makkelijk. Bijna elke bewonersorganisatie of buurtinitiatief kent zo zijn eigen uitdagingen. Hoe betrek ik mijn buurtbewoners? Welke activiteiten sluiten aan op hun behoeftes? Hoe gaan we als buurt om met kwetsbare mensen, hoe kan mijn buurt groener of duurzamer worden?

Nieuwe ideeën

Op de Dag van de Bewoner ontdek je nieuwe, creatieve manieren om met al deze vragen aan de slag te gaan. Je ontmoet andere bewonersorganisaties uit het hele land, maar ook professionals die werken bij woningcorporaties, gemeentes en aannemers. Gezamenlijk doe je nieuwe ideeën op, wissel je ervaringen uit, en geef je je mening over actuele thema’s binnen de sociale woningbouw.

Dagje uit

En niet onbelangrijk: de Dag van de Bewoner is ook gewoon een héél leuk dagje uit! Verwacht naast inspirerende inhoud óók theater, humor, lekker eten en drinken en een heleboel gezelligheid. Wat helemaal mooi is: de toegang is gratis voor mensen die zich vrijwillig inzetten in buurten. Dus trommel je actieve buurtgenoten op voor een gezellige dag, en kom naar Utrecht op donderdag 25 november! Kijk voor meer informatie of meld je aan op www.renda.nl/dvdb

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dionne Verstegen via 073-2051010

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief