Bijeenkomst Pakhuis de Zwijger: Overstappen op het warmtenet / 19 januari

Op woensdag 19 januari organiseerde Pakhuis de Zwijger, in samenwerking met de Amsterdamse woningcorporaties en NUL20, het programma ‘Overstappen op het warmtenet’. Hierin worden huurders van Amsterdam geïnformeerd over de Amsterdamse Warmtemotor (de plannen om de komende jaren duizenden woningen sneller aardgasvrij te maken) en konden huurders meepraten, hun vragen stellen en hun eventuele zorgen uitten. Want wat betekent dit voor bewoners? En wat vinden bewoners? 

U kunt de avond via deze link terugkijken.

In 2040 wil de Gemeente Amsterdam aardgasvrij zijn. Voor een groot deel van de stad worden warmtenetten als beste alternatief gezien. Dit betekent dat duizenden sociale huurwoningen de komende jaren aangesloten worden op het warmtenet. De Amsterdamse woningcorporaties, de gemeente en een aantal warmtebedrijven hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Dit kan echter alleen in samenwerking met bewoners. Hoe ziet die samenwerking eruit? Wat betekent de aansluiting op het warmtenet voor jou als bewoner? In hoeverre is warmte een goed alternatief? Hoe zit het met de betaalbaarheid? Over dit soort vraagstukken wordt deze avond ingegaan. Lees hier meer over deze bijeenkomst en de sprekers (onder andere Peter Weppner – bestuursvoorzitter van HYA en de FAH).

Tegelijk met Bewonerscontactavond van HYA

Deze bijeenkomst vond tegelijkertijd plaats met de Bewonerscontactavond van HYA. Deze datum stond al lange tijd gepland. Voor de bewonerscontactavond zijn alle aangesloten bewonerscommissieleden en leden van de aangesloten huurdersverenigingen uitgenodigd. Voor hen die besluiten om naar de bijeenkomst in de Pakhuis de Zwijger te gaan, vroeger we om een schriftelijke inbreng op de bijeenkomst van HYA.

warmtenet

beeld van Pakhuis de Zwijger

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief