Loden leidingen-update van Ymere:

Via nieuwsbrieven en haar website houdt Ymere geïnteresseerden op de hoogte over haar inspanningen op het gebied van loden leidingen. We verwijzen hier naar een aantal recente artikelen. Lees onder meer dat de corporatie de werkzaamheden in Amsterdam Noord weer deels heeft opgestart en dat het onderzoek naar loodfilters nog gaande is.

Oppakken werkzaamheden in Amsterdam-Noord

Op dit moment kan Ymere de loden waterleidingen die in de woningen liggen niet vervangen. Daarom bereiden ze zoveel mogelijk werkzaamheden voor en zijn ze bezig met tijdelijke oplossingen. Ymere legt waterleidingen langs woningen, en plaatst na overleg met bewoners een buitenkraan. Omdat de maatregelen van de overheid op 11 mei iets zijn versoepeld kunnen ze meer werkzaamheden gaan oppakken. Vanaf eind mei gaan ze weer langs bij bewoners.
Lees het hele artikel via Ymere.nl

Onderzoek loodfilters loopt nog

Ymere onderzoekt of loodfilters een tijdelijke oplossing kunnen zijn totdat we loden waterleidingen zijn vervangen. Een van de testen is tot nu toe succesvol. Het filter heeft een groot deel van de looddeeltjes uit het kraanwater gefilterd.
Lees het hele artikel via Ymere.nl

Toch nog loden water-leidingen in sommige huizenLoden Leidingen Ymere

Er zijn er in Nederland nog ongeveer 200.000 huizen die misschien loden leidingen hebben, dit zijn woningen van voor 1960. Ook in huizen van Ymere kunnen nog loden leidingen zitten. Ymere werkt er aan om deze allemaal op te sporen en te vervangen. Het doen van onderzoek kost veel tijd, want in totaal heeft Ymere ruim 28.000 woningen van voor 1960. Van ruim 9.000 woningen is er geen enkele aanwijzing dat er loden waterleidingen zitten. Van de rest is het nog niet helemaal zeker. Die woningen worden verder onderzocht. Als Ymere uw woning verder moet onderzoeken hoort u dit uiterlijk eind dit jaar.
Lees het hele artikel via Ymere.nl

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief