Mijn huurbaas belde net

Freelancer Annemarie Postma stuurde een tweet de wereld in die massaal gedeeld en geliked werd. Zij heeft een huisbaas met een groot hart. HYA pleit ervoor dat ook corporaties aandacht hebben voor de uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden door de corona-uitbraak.

Annemarie Postma (@Postma11): Mijn huurbaas belde net. Hij kent mijn situatie en zegt tegen me: “Ik accepteer voorlopig geen huur van je. Als je toch iets overmaakt, corona en hurenstort ik het terug.” Nu in tranen op de bank. Ik wens iedereen die in de problemen zit zo’n huurbaas. #Coronavirusnl 

Deze tweet van journalist Annemarie Postma is nu bijna 21.000 keer geliked en kreeg  aandacht op televisie, op NPO1. Ook het bestuur van Huurdersorganisatie Huurders Ymere Amsterdam (HYA) vindt het een mooie actie van deze huisbaas.

Begrip

Peter Weppner (voorzitter HYA) “Dat is hartverwarmend en het is een voorbeeld voor velen. Ik hoop dat ook corporaties menselijk zullen handelen en begrip zullen hebben voor de moeilijke financiële positie waarin veel huishoudens zich nu opeens bevinden. Ik denk dan vooral aan ondernemers, freelancers en zzp’ers. HYA pleit ervoor dat er in deze tijden in elk geval geen mensen uitgezet zullen worden.”

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief