Na 1 juli kan woonduur niet meer omgezet worden

Let op: de woonduur vervalt bijna. Nu kunt u uw woonduur nog laten omzetten in inschrijfduur. Dit kan nog maar tot 1 juli 2019.  Dit is belangrijke informatie voor iedereen die op termijn wil doorstromen vanuit een huur of koophuis naar een sociale huurwoning. 

Na de afschaffing van woonduur als criterium bij woningtoewijzing was er een overgangsregeling tot 2016. Daarna kwam de coulanceregeling. Deze regelingen zorgen ervoor dat de woonduur van een huurder (alsnog) kan worden omgezet in inschrijfduur bij Woningnet. Maar deze coulanceregeling eindigt nu bijna: per 1 juli 2019 eindigt de regeling

Met deze regeling kunt u de tot 1 juli 2015 opgebouwde woonduur gebruiken om te verhuizen naar een sociale huurwoning. De opgebouwde woonduur blijft tot 2030 geldig.

Geef het door!

Met name oudere mensen maken nog behoorlijk vaak gebruik van de regeling. En juist bij hen is de voorlichting lang niet altijd goed aangekomen. Een groot deel van de groep oudere woningzoekenden heeft een lange woonduur, maar staat nog niet ingeschreven bij Woningnet. De voorlichting in 2015 kwam niet aan, omdat ze destijds nog niet bezig waren met het zoeken naar een nieuwe woning. Toen konden ze bijvoorbeeld nog wel goed traplopen, maar nu niet meer. Tot 1 juli kunnen ze nog hun woonduur laten omzetten in inschrijfduur. Straks is het te laat en kan deze groep die alleen nog via een urgentieregeling op zoek naar passende huisvesting.  Dat wordt erg moeilijk.

Vertel dit nieuws dus door!

Meer informatie over de voorwaarden vindt u op deze pagina bij Woningnet.

Hulp nodig? Dan kunt u terecht bij een van de spreekuren van !Woon voor woningzoekers.

woonduur

foto: Flickr/Jeroen Bennink

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief