Woningcorporatie gaat niet in hoger beroep tegen huurders die niet van gas af willen

Woningcorporatie Eigen Haard heeft besloten niet in hoger beroep te gaan tegen een groep huurders die niet van het gas af wil. Dat meldt nieuwsdienst Energeia op 28 augustus. Deze beslissing is belangrijk voor huurders die bang zijn op te moeten draaien voor de kosten van de energietransitie. In april zette de rechtbank Amsterdam een streep door een plan om een lokale buurt aardgasvrij te maken, omdat geen duidelijkheid werd geboden over de kosten.

Bron: FD

De woningcorporatie had in 2018 de eerste zestien woningen in de Amsterdamse Wegener Sleeswijkbuurt van het gas gehaald, toen de andere bewoners in verzet kwamen. Zij vonden het onduidelijk welke kosten zij moesten gaan betalen. Daarom stapten ze naar de rechter, die gaf ze gelijk.

Afzien van gasvrij?

Eigen Haard begint geen nieuwe rechtszaak tegen de huurders, ze werkt aan een nieuw renovatieplan. De woningcorporatie wil daarover na de zomer met de bewoners in overleg. Het is mogelijk dat daarin volledig wordt afgezien van het aardgasvrij maken van de woningen.

De beslissing is van belang voor huurders die bang zijn op te moeten draaien voor de kosten van de overgang naar aardgasvrij

Het laat ook zien dat woningcorporaties beter moeten garanderen dat de lasten bij aardgasvrije plannen niet te hoog worden.

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief