Secretaresse Marianne Buisman vertrekt

Home 9 Secretaresse Marianne Buisman vertrekt

Voordat ik bij HYA werkte, was ik danslerares. Ik had leerlingen van alle leeftijden (de oudste waren 70+) en vond het enorm leuk om al die mensen iets over te brengen en hen aan het dansen te krijgen. Stiekem schuilt er namelijk wel een juf in mij. In die periode kreeg ik ook mijn drie kinderen. Het moederschap was perfect te combineren met de dansschool, waar ik meestal in de avonduren werkte. Maar liefst 35 jaar heb ik als danslerares gewerkt. Maar toen ik 50 was, besloot ik opnieuw naar school te gaan en heb ik een secretaresseopleiding gevolgd. In 2006 startte ik in mijn huidige functie bij HYA. Inmiddels heb ik hier dus ook al ruim 10 jaar volgemaakt.

Wat heb je opgestoken van je werk bij HYA?
Volkshuisvesting in Amsterdam bleek een heel interessant onderwerp. Maar het secretariaatswerk heeft me nog meer gebracht: ik heb hier namelijk leren schrijven. Met dank aan het vele notuleren! Uiteindelijk heb ik zelfs een boek geschreven en dit in eigen beheer uitgegeven: ‘Schakels’, over de geschiedenis van de Westfriese vrouw door de eeuwen heen. Daarna ben ik over dit onderwerp ook presentaties gaan maken en geven. En zo is het cirkeltje van ‘lesgeven’ weer rond!

Wat zijn je leukste herinneringen uit je loopbaan bij HYA?
Een veelheid aan dingen: Amsterdam is een heerlijke plaats om naar toe te gaan en het contact met de Amsterdammers tijdens de excursies vond ik ook heel plezierig. Een dierbare herinnering heb ik aan de nauwe samenwerking met Barry de Moor. Zijn hartelijke begroeting van ‘Ha schoonheid, hoe is het met jou?‘ zal ik niet snel vergeten.

Wat ga je nu doen met alle tijd die je over hebt?
Ik heb vier kleinkinderen die mijn aandacht vragen. Verder vind ik het leuk om stadswandelingen te geven in Hoorn en historische presentaties te verzorgen, zoals ik ook bij het 20-jarig bestaan van SBO heb gedaan. En wellicht komt er nog een eigen boek. Vervelen is er bij nooit bij.

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief