Tante Wil 50 jaar in de Tugelawegblokken!

Er zijn van die mensen die het leven in een buurt leuker maken. Er is één iemand die dat al bijna 50 jaar doet. Dat is niemand minder dan mevrouw Wil Wiese-Schuts. Tante Wil zoals ze liefkozend wordt genoemd, heeft zoveel betekend voor de buurt dat ze haar eigen ontmoetingsruimte heeft gekregen; de Wil Wiese-Schuts ontmoetingsruimte.

Haar deur staat 18.112 dagen open voor iedereen

Op 1 augustus 1970 is mevrouw Wiese Schuts in de Tansvaalbuurt komen wonen. In die 18.112 dagen heeft ze zich voor haar buurtje ingezet. Sinds dag 1 staat haar deur altijd open voor haar buren en iedereen die hulp nodig had. De titel ‘trouwe huurder’ dekt daarom allang niet meer de lading. Daarom ontving ze een welverdiende eretitel. Een bijzondere mijlpaal waar we samen met ‘Tante Wil’ op hebben geproost.

De Koningin van de Tugelaweg

‘Geweldig!’ Haar eerste reactie toen ze haar entree maakte in het Tugelahuis. Haar buren begeleidde haar naar het ‘erepodium’. Ze is wat minder goed ter been, maar wat een kracht straat ze uit. Ze wordt met recht De Koningin van de Tugelaweg genoemd.

Delen van herinneringen

Ze werd warm ontvangen door trouwe buurtbewoners, wijkagenten, Ymere, gemeente, de bewonerscommissie en buurtpunt Dymano. Er werden veel herinneringen gedeeld. Zo was er eind jaren’80 een groep jongeren die overlast veroorzaakte in de buurt totdat Tante Wil zich ermee ging bemoeien. Ze spoorde de jongeren aan om gezamenlijk op te trekken en de buurt weer leefbaar te maken. Dat is gelukt. De groep won een prijs. Van dat prijzengeld ging de groep samen op stap naar Walibi en natuurlijk ging Tante Wil mee.

Haar betrokkenheid in de plannen Tugelablokken

Mevrouw Wiese werd geprezen om haar betrokkenheid in de plannen van de Tugelablokken. Dat had nogal wat voeten in aarde, maar er is veel bereikt. Dankzij de samenwerking met de gemeente, wijkagenten, Ymere, de bewoners en natuurlijk Tante Wil. Ze is in die 50 jaar altijd het vaste aanspreekpunt als het gaat om bewonerszaken. En dat is niet zomaar wat.

Voor iedereen en overal

Tante Wil is er voor iedereen. Niet alleen uit de buurt is ze er, maar ook voor kinderen overal ter wereld die niets hebben. De kinderen uit de buurt krijgen een mooi cadeau en persoonlijk ingepakt door Tante Wil.

Kom maar bij mij

Eigenlijk zou je in elke buurt een Tante Wil wensen. Voor de Transvaalbuurt is die wens uitgekomen en iedereen is er enorm blij mee. Zij is niet van plan om het rustiger aan te doen. ‘Als het aan mij ligt roep ik iedereen bij elkaar. Kom allemaal maar bij mij.‘ aldus Tante Wil.

Beeld en tekst: Ymere

De Walibi groep

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief