Een nieuwsbrief is een goede manier om je achterban te laten weten wat er speelt in de bewonerscommissie. En om bijeenkomsten aan te kondigen. Er zijn veel mogelijkheden om je nieuwsbrief te maken. Je kunt een geprinte brief deur aan deur verspreiden, je kunt een brief via de mail versturen, je kunt een mooie opzet maken in Word maken, of je maakt gebruik van een online tool om de nieuwsbrief te maken. We geven hier wat tips en links.

nieuwsbrieven maken

Nieuwsbrief maken

Basistips

Hoe je je nieuwsbrief ook gaat verspreiden, hier zijn enkele basistips voor het maken van een nieuwsbrief. Wat moet er in staan? Hoe maak je het aantrekkelijk?

Lees hier de basistips

Ook kun je de online cursus Nieuwsbrief maken volgen van !Woon (wel eerst even inschrijven)


Nieuwsbrief maken in met een template in Word

Je kunt een nieuwsbrief maakt met een basisopmaak (ook templates genoemd) in Word. Die kun je daarna printen of je kunt hem opslaan (bijvoorbeeld als pdf) en dan per mail versturen.
Er zijn veel templates die je kunt gebruiken. Kijk op deze pagina voor een aantal goede templates (de meeste gratis). Als je dubbelklikt op een van de blauwe titels, kun je zo’n opmaak downloaden. Daarna kun je teksten en foto’s aanpassen naar je eigen smaak. Wel een beetje gedoe, maar het levert een mooie nieuwsbrief op.

Hier vind je de Templates


Nieuwsbrief maken met het web-programma Mailchimp

Met het web-programma Mailchimp kun je je nieuwsbrief maken en verzenden. Je kunt hier dus ook je mailadressen in bewaren. Dit is ook het systeem dat Huurders Ymere Amsterdam (HYA) gebruikt. Bekijk hier onze nieuwsbrieven. Er zijn veel gebruiksaanwijzingen voor Mailchimp te vinden. HYA vindt dit een goede. Het is een uitleg met filmpjes gemaakt door een welzijnsorganisaties.

Kijk voor een goede uitleg om te beginnen met Mailchimp hier: https://www.welzijnmiddelburg.nl/activiteiten/nieuwsbrieven-maken


5 manieren om gratis een nieuwsbrief te maken

Op deze pagina vind je uitleg over 5 online programma’s om gratis nieuwsbrieven te maken. Ze vertellen de voor- en nadelen van deze nieuwsbrieven.

https://www.webwijzer.nl/kantoor-online/nieuwsbrief-maken.html

 

Folder / Nieuwsbrief waarin je jezelf als bewonerscommissie presenteert

HYA heeft een makkelijke geschreven folder gemaakt waarin je je bewonerscommissie kunt voorstellen. Gewoon in Word. Natuurlijk moet je foto’s en tekstjes even aanpassen. Maar dan heb je een foldertje die je kunt geven, aan bijvoorbeeld nieuwe buren. Of je past hem aan en maakt er een nieuwsbrief van.

Download Word-Document Onze BC Stelt Zich Voor 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief