Vrije sector huurders, wij zijn er ook voor u!

HYA zet zich in voor alle huurders van Ymere Amsterdam, ook voor vrije sector huurders. En dat is hard nodig. Graag vertellen we wat wij doen en hoe u op de hoogte kan blijven, of zelfs mee kunt helpen.

HYA heeft een werkgroep speciaal gericht op huurders in de geliberaliseerde woningen. Deze werkgroep adviseert het bestuur van HYA. U kunt hier de speerpunten bekijken (opgesteld in 2021).

  • Wij houden u graag op de hoogte van onze activiteiten via de website: kijk op het thema-deel dat gericht is op vrije sector-huurders.
  • Ook publiceren we nieuws in de HYA-nieuwsbrief. Als u zich nog niet heeft ingeschreven voor de HYA-nieuwsbrief, kunt u dat hier doen. Als u dat wel al heeft gedaan, kunt ook de link volgen om extra informatie toe te voegen aan uw inschrijving. U kunt dan aangeven dat u een vrije sector woning huurt. Zo weet de werkgroep nog beter wie van de achterban een vrije sector woning huurt. De werkgroep kan u dan in de toekomst een gerichte mailing sturen.
  • Als u interesse heeft om een bijeenkomst van deze werkgroep bij te wonen, om lid te worden van de werkgroep of als u een boodschap voor de werkgroep heeft, kunt u een mailtje sturen naar info@hya.nl ovv werkgroep VSH.


Bericht van de werkgroep

Waarom een werkgroep speciaal voor de vrije sector-huurders?

De vrije sectorhuurders onder u weten dat velen onder ons zeker niet rijk zijn. Na aftrek van huur- en servicekosten houden wij vaak weinig geld over of komen we zelfs geld tekort. De hevige inflatie en de daardoor stijgende prijzen, komen extra hard aan in slecht geïsoleerde huizen. Veel ouderen met een beperkt aanvullend pensioen, zitten al jaren op hetzelfde pensioeninkomen en daar komt een beetje verandering in, maar een beetje indexering zal de inflatie niet bijhouden. Andere vrije sector huurders zijn financieel kwetsbaar doordat ze afhankelijk zijn van wisselende en tijdelijke banen en/of opdrachten.

Vrije sector huurders krijgen te maken met soms forse huurverhogingen. Verhuizen is in de huidige woningmarkt geen optie, daarom maakt de werkgroep VSH zich sterk voor de belangen van vrije sector huurders. Ook willen we niet door hoge stookkosten worden verdreven. We vinden dat de verhuurder in isolatie en duurzaamheidsmaatregelen als zonnepanelen moet investeren. Ook voor vrije sector huurders. Het huurbeleid, de verduurzaming en de rechten van vrije sector huurders komen allemaal aan de orde in onze werkgroep.

Geen klachtenbehandeling

Met ons kleine groepje kunnen wij geen klachten, of geschillen behandelen. Daarvoor zijn achtereenvolgens Ymere en de geschillencommissie de aangewezen organisaties. We zijn wel altijd geïnteresseerd in uw verhalen en wie weet hebben we ideeën of tips voor u. Mail ons via info@hya.nl met in het onderwerp-veld: werkgroep VSH.

 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief