Ymere bij Radar over dubieuze afhandeling van brandschade

Corporatie Ymere heeft ruim aandacht gekregen van het NPO1-programma Radar. In een korte reportage was te zien hoe Ymere reageerde na een brand in een huurhuis.

De zaak zit als volgt. Het huis van een vader en zoon is onbewoonbaar verklaard na een brand. De buitenmuren worden hersteld door Ymere, maar de vloer en binnenmuur van de slaapkamer niet. Ymere zegt dat het niet haar verantwoordelijkheid is om deze te herstellen.

Fout erkennen

Nadat Radar belt wil Ymere wel een deel van de schade herstellen. De woningcorporatie erkent zelfs de fout die zij heeft gemaakt en legt een nieuwe vloer gelegd in het appartement. Maar de tussenmuur wil Ymere niet vervangen. De redenen hiervoor worden betwist door de huurder. De corporatie zegt dat de huurder de muur zelf wilde slopen en opbouwen na de schade, zonder toestemming en opdracht van Ymere.

Wat is waar?

Maar is dat echt zo? Het consumentenprogramma heeft een getuigenverklaring van een projectmanager van het salvagebedrijf dat door Ymere is ingehuurd om de schade te rapporteren: Belfor. Hij zegt, net als de huurder, dat Belfor de opdracht gaf om de tussenmuur te slopen, omdat de vloer die onder de muur doorloopt te ernstig beschadigd was door de brand. Dan is het niet meer dan logisch dat de muur ook weer wordt opgebouwd.  Ymere blijft echter bij haar standpunt en herstelt de muur niet.

Bekijk hier het item van Radar.

Radar Ymere

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief