Doe mee met groot bewonersonderzoek: HIRA

In oktober ontvangen Ymere-huurders een mailtje van Ymere waarin gevraagd wordt of ze meedoen met het bewonersonderzoek Huren In Regio Amsterdam (HIRA). Dit is een tweejaarlijks onderzoek van Amsterdamse woningcorporaties waarin huurders wordt gevraagd naar hun mening over hun woning en hun buurt. HYA raadt aan om mee te doen, dit onderzoek levert veel informatie op.

Corporatiehuurders tevreden over hun woning, maar minder over hun huur’ kopte NUL20 in 2021. In dit artikel staan uitkomsten uit het HIRA-onderzoek uit 2020 waar 50.000 huurders aan mee hebben gedaan. Zoals: ‘De meeste corporatiehuurders (60%) vinden hun huur hoog, maar kunnen wel rondkomen, zonder veel ruimte voor extra’s’. En: ‘Als het aankomt op verbeteringen, geeft maar liefst 41 procent van de huurders prioriteit aan betere geluidisolatie tussen woningen. Op de tweede plaats staan verbeteringen aan het sanitair.’

Verandering in turbulente jaren

Bent u ook benieuwd hoe deze zaken zijn veranderd in de loop van de afgelopen turbulente jaren? Wij ook. Daarom roepen we ook op om het onderzoek in te vullen. Het is anoniem! Gegarandeerd.
Huurders ontvangen in oktober een e-mail van Ymere met het verzoek om (anoniem) de online vragenlijst in te vullen.

Als de resultaten van het onderzoek bekend zijn, zullen we dat zeker ook hier publiceren.

Hira

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief