Hoe deze bewoners in contact blijven met elkaar én met Ymere

Natuurlijk is het ook voor bewonerscommissies lastig om goed hun werk uit te voeren in een tijd waar het zo moeilijk is om elkaar te zien. HYA ontvangt hier vaak berichten over en kan soms haar bewonerscommissies ondersteunen met tips om toch contact te onderhouden. Soms echter ontvangen we een bericht vol positiviteit. Lees hier mee hoe Bewonerscommissie 1e van Swindenstraat 51-81 het voor elkaar krijgt om door te werken in deze lastige tijd.

Bewonerscommissie in Corona-tijd

In het voorjaar van 2020 informeerde Ymere ons dat hun dienstverlening aangepast zou worden tot in april. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is gebleken dat “tijdelijke” aanpassingen veel langer duren dan gedacht. Dit heeft op veel vlakken aanpassing vereist.

Hoe?

Hoe hebben we dit als bewonerscommissie gedaan? We hebben als bewonerscommissie met de consulentbewonerscommissie gebiedsbeheer van Ymere via e-mail regelmatig contact kunnen onderhouden. Het geplande najaarsoverleg hebben we via een online videomeeting door kunnen laten gaan. Erg fijn om elkaar zo toch even te kunnen zien en makkelijk te kunnen overleggen. Als buren en leden van de bewonerscommissie houden we contact via een app-groep of bellen we soms even. Zo kunnen we toch de vergaderingen voorbereiden en met elkaar dingen bespreken die spelen rondom ons appartementencomplex.

Waardebon en bezoekje

Helaas kon door de corona-maatregelen ook onze burenbijeenkomst dit jaar niet doorgaan. We hebben er daarom voor gekozen om onze buren samen met de najaarsnieuwsbrief een waardebon cadeau te doen zodat iedereen zelf wat extra’s te eten of drinken kon kopen in de decembermaand. Eén van de bewonerscommissieleden heeft de nieuwsbrief – op gepaste afstand – bij iedereen langsgebracht. We zijn blij dat we ook dit jaar onze activiteiten als bewonerscommissie hebben kunnen voortzetten ondanks de belemmeringen om fysiek bijeen te komen.

Lees over deze bewonerscommissie ook het artikel: Jonge bewonerscommissie in actie

nb: De foto van de bewonerscommissie op de homepage is uit 2019.

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief