Samenwerking en versterking huurders Weesp en Amsterdam

In 2022 fuseert gemeente Weesp met gemeente Amsterdam. Omdat Ymere in Weesp ook veel bezit heeft én ook twee huurdersorganisaties, heeft dit gevolgen voor Huurders Ymere Amsterdam (HYA). Met veel plezier verwelkomen wij in 2022 de huurdersorganisaties WMM en de Vechtstroom binnen HYA.

Natuurlijk willen we de belangen van de huurders uit Weesp goed vertegenwoordigen. Daarom is er al in 2021 veel contact tussen HYA en de huurdersorganisaties. Zo gingen bestuurders van deze Weesper organisaties mee naar de HYA beleidsdagen. Op deze beleidsdagen maakt HYA altijd de plannen voor het volgende jaar. Het werkplan voor 2022 publiceren we binnenkort op deze website.

Toeren door Weesp

Afgelopen weekend hadden de huurdersorganisaties de bestuurders van HYA uitgenodigd voor een tour langs het sociaal bezit door Weesp. Met veel kennis en enthousiasme werden de actieve Amsterdamse vrijwilligers op de hoogte gebracht van de belangrijkste zaken die spelen voor Ymere-huurders in Weesp. De gesprekken gingen onder meer over verduurzaming, de wooncrisis, leefbaarheid, verkoop van sociaal bezit, prestatieafspraken, draagvlak en bewonersbetrokkenheid.

Bevlogen samenwerking

We sloten de dag af met een borrel en lekker eten in het gebouw van de Weesper Volks en Gymnastiek Vereniging. Ook daar ontstonden er mooie gesprekken over volkshuisvesting. Natuurlijk was er veel herkenning, ook werden onderwerpen gevonden waar de huurdersorganisaties elkaar konden versterken. HYA ziet uit naar de samenwerking met de bevlogen mensen van de Weesper huurdersorganisaties.

Weesp Amsterdam

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief