Nieuwe contacten maken

Home 9 Toolkit Achterban bereiken 9 Nieuwe contacten maken

Een betrokken buurt ontstaat door verbinding van buren. Nieuwe contacten kun je maken door je aan te sluiten bij initiatieven en evenementen die er al zijn. En door je in (groepen) mensen te verplaatsen die nu misschien wat verder van je afstaan. Hier vind je tips en inspiratie.

Maak hier je keuze waar je wat meer over wil weten.

Positieve actie

Zet jezelf als BC in beeld met een positieve actie. Er is heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een plantjesdag organiseren of een brainstorm.
Meer ideeën, tips en voorbeeldposters om mensen op te roepen vind je Hier

Doe mee met Burendag

Doe eens mee met Burendag. Via hun organisatie vind je veel inspiratie en ook ondersteuning. Zo kun je makkelijk je activiteit op een app plaatsen. Wie weet komen daar weer nieuwe mensen op af! Laat HYA alsjeblieft weten dat je meedoet met Burendag. Misschien kunnen we helpen met de communicatie.

Meer over Burendag »

Doe een buren-bingo

Wie speelt er eigenlijk gitaar in jullie complex? Wie heeft er laatst nog gedanst? En wie lust er geen haring? Met dit leuke spel hebben jij en je buren leuk contact met elkaar. En je leert iets over elkaar. Wie weet kun je een van de talenten van je buren in de toekomst nog gebruiken in je bewonerscommissie?
Download de buren-bingo, inclusief spelregels. Printen en spelen maar: misschien tijdens een buurt-picknick? Zorg voor een leuke prijs!

Download de burenbingo »

Hoe een kop koffie een flat in beweging bracht

“Na 32 jaar ontdekte ik wie mijn buurman was”. Als voorzitter van de bewonerscommissie organiseerde Liesbeth regelmatig bijeenkomsten waarbij bewoners van ‘haar’ flat ideeën konden aandragen. Maar de opkomst was vaak bedroevend laag. Nu schenkt ze koffie bij de lift en komen allerlei initiatieven eindelijk van de grond.

Ga naar dit (externe) artikel

Leg verbindingen en leer je buren kennen

Hoe kom je in contact met mensen in je complex die je nog niet kent? Hoe leer je je buren kennen?  De ABCD-aanpak kan je erbij helpen. Lees mee.

Ga naar het Artikel: Leg Verbindingen en leer je buren kennen »

Een makkelijke folder van je bewonerscommissie

Niet iedereen leest en begrijpt makkelijk alle Nederlandse teksten. Je kunt er dan voor kiezen om je folder te vertalen, of hem in elk geval heel laagdrempelig te schrijven

Lees meer»

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief