Online opslag in de cloud

Home 9 Toolkit Achterban bereiken 9 Online Samenwerken 9 Online opslag in de cloud

Zoek je een manier om kosteloos bestanden te delen en samen te werken aan documenten, denk dan aan een cloud-oplossing.

posters buurtbijeenkomst

Je kunt bestanden met mensen delen door ze in de cloud te zetten. Je zet ze dan eigenlijk online. Bestanden in de cloud kun je vanaf elke locatie en elk apparaat benaderen, als je met internet verbonden bent. Je kunt dan met door jou uitgekozen mensen samenwerken aan documenten
Een paar voorbeelden van online opslagdiensten zijn Dropbox, Google Drive of OneDrive. Je kunt bij deze diensten een speciale map op je computer zetten. Het voordeel is dat je de bestanden mee kunt nemen in lokale back-ups, ook al staan ze op het internet. Je kunt per bestand of map aangeven wie er toegang heeft: jijzelf, een selecte groep mensen of iedereen. Het is ook mogelijk om hyperlinks naar mensen te sturen. De ontvangers klikken op die links en zien vervolgens welke bestanden je deelt.
Ze hebben allemaal een gratis versie, maar de grootte verschilt. In het onderstaande artikel besteden ze daar aandacht aan, en ook aan de veiligheid en de gebruiksvriendelijkheid. Het is wel geschreven voor ondernemers, maar het geeft wel duidelijke informatie.

Lees OneDrive vs Google Drive vs Dropbox: wat is de beste keuze?

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief